Postfix won't start when adding additional daemon entries in main.cf

Previous Topic Next Topic
 
classic Classic list List threaded Threaded
6 messages Options
Reply | Threaded
Open this post in threaded view
|

Postfix won't start when adding additional daemon entries in main.cf

James Hankins
Greetings,

I'm a new postfix user, I've got a working postfix implementation and  
trying to get integrate with Amavisd for Spamassassin and clamav.  As  
soon as I try to add a

daemon entry such as


#  
=
=
========================================================================
# service type  private unpriv  chroot  wakeup  maxproc command + args
#               (yes)   (yes)   (yes)   (never) (100)
#  
=
=
========================================================================
amavisfeed unix    -       -       n        -      2     lmtp
     -o lmtp_data_done_timeout=1200
     -o lmtp_send_xforward_command=yes
     -o disable_dns_lookups=yes
     -o max_use=20


and do a postfix reload, I get failed and in the maillog I get



missing '=' after attribute name  for the amvisfeed line.

the error states I need an equal but I'm lost on where it is  
complaining about.  I've tried multiple examples of these additional  
service lines and they all fail the same way.
What am I doing wrong?

My postconf data is here http://detroitarms.pastebin.com/m64a40c29

Any help greatly appreciated.

Jim


Reply | Threaded
Open this post in threaded view
|

Re: Postfix won't start when adding additional daemon entries in main.cf

Wietse Venema
James Hankins:

> ========================================================================
> amavisfeed unix    -       -       n        -      2     lmtp
>      -o lmtp_data_done_timeout=1200
>      -o lmtp_send_xforward_command=yes
>      -o disable_dns_lookups=yes
>      -o max_use=20
>
>
> and do a postfix reload, I get failed and in the maillog I get
>
>
>
> missing '=' after attribute name  for the amvisfeed line.

Please show the COMPLETE error message.

        Wietse
Reply | Threaded
Open this post in threaded view
|

Re: Postfix won't start when adding additional daemon entries in main.cf

James Hankins
Here is error message complete

Aug  6 10:31:35 host1 postfix[10420]: fatal: /etc/postfix/main.cf,  
line 31: missing '=' after attribute name: "amavisfeed unix    -        
-       n        -      2     lmtp    -o  
lmtp_data_done_timeout=1200    -o lmtp_send_xforward_command=yes    -o  
disable_dns_lookups=yes    -o max_use=20"

Jim


On Aug 6, 2009, at 11:19 AM, Wietse Venema wrote:

> James Hankins:
>> =
>> =
>> =
>> =====================================================================
>> amavisfeed unix    -       -       n        -      2     lmtp
>>     -o lmtp_data_done_timeout=1200
>>     -o lmtp_send_xforward_command=yes
>>     -o disable_dns_lookups=yes
>>     -o max_use=20
>>
>>
>> and do a postfix reload, I get failed and in the maillog I get
>>
>>
>>
>> missing '=' after attribute name  for the amvisfeed line.
>
> Please show the COMPLETE error message.
>
> Wietse


smime.p7s (3K) Download Attachment
Reply | Threaded
Open this post in threaded view
|

Re: Postfix won't start when adding additional daemon entries in main.cf

James Hankins
In reply to this post by James Hankins
If I do your first line I get

host1 postfix[14047]: fatal: /etc/postfix/main.cf, line 34: missing  
'=' after attribute name: "smtp-amavis unix -      -       n        
-       10       smtp -o smtp_data_done_timeout=1200 -o  
smtp_send_xforward_command=yes -o disable_dns_lookups=yes"

It seems that No matter what I do, when trying to load an alternate  
service, it dies with same exact error.  That's the thing?

Is there some other option I have to turn on or off to enable using  
other services perhaps?

On Aug 6, 2009, at 11:21 AM, Benedict White wrote:

> -----Original Message-----
> From: [hidden email] [mailto:[hidden email]
> ] On Behalf Of James Hankins
> Sent: 06 August 2009 16:01
> To: [hidden email]
> Subject: Postfix won't start when adding additional daemon entries  
> in main.cf
>
> Greetings,
>
> I'm a new postfix user, I've got a working postfix implementation and
> trying to get integrate with Amavisd for Spamassassin and clamav.  As
> soon as I try to add a
>
> daemon entry such as
>
>
> #
> =
> =
> =
> =
> ======================================================================
> # service type  private unpriv  chroot  wakeup  maxproc command + args
> #               (yes)   (yes)   (yes)   (never) (100)
> #
> =
> =
> =
> =
> ======================================================================
> amavisfeed unix    -       -       n        -      2     lmtp
>     -o lmtp_data_done_timeout=1200
>     -o lmtp_send_xforward_command=yes
>     -o disable_dns_lookups=yes
>     -o max_use=20
>
>
> and do a postfix reload, I get failed and in the maillog I get
>
>
>
> missing '=' after attribute name  for the amvisfeed line.
>
>
> ###############
>
> I use the following two entries:
> smtp-amavis unix -      -       n       -       10       smtp
>  -o smtp_data_done_timeout=1200
>  -o smtp_send_xforward_command=yes
>  -o disable_dns_lookups=yes
>
> 127.0.0.1:10025 inet n  -       n       -       10       smtpd
>  -o content_filter=
>  -o local_recipient_maps=
>  -o relay_recipient_maps=
>  -o smtpd_restriction_classes=
>  -o smtpd_client_restrictions=
>  -o smtpd_helo_restrictions=
>  -o smtpd_sender_restrictions=
>  -o smtpd_recipient_restrictions=permit_mynetworks,reject
>  -o mynetworks=127.0.0.0/8
>  -o strict_rfc821_envelopes=yes
>  -o smtpd_error_sleep_time=0
>  -o smtpd_soft_error_limit=1001
>  -o smtpd_hard_error_limit=1000
>  -o smtpd_client_connection_count_limit=0
>  -o smtpd_client_connection_rate_limit=0
>  -o  
> receive_override_options
> =no_header_body_checks,no_unknown_recipient_checks
>
> Hope that helps.
>
> Kind regards
>
> Benedict White

Reply | Threaded
Open this post in threaded view
|

Re: Postfix won't start when adding additional daemon entries in main.cf

d.hill
Quoting James Hankins <[hidden email]>:

> If I do your first line I get
>
> host1 postfix[14047]: fatal: /etc/postfix/main.cf, line 34: missing  
> '=' after attribute name: "smtp-amavis unix -      -       n       -  
>       10       smtp -o smtp_data_done_timeout=1200 -o  
> smtp_send_xforward_command=yes -o disable_dns_lookups=yes"
>
> It seems that No matter what I do, when trying to load an alternate  
> service, it dies with same exact error.  That's the thing?
>
> Is there some other option I have to turn on or off to enable using  
> other services perhaps?

You are trying to add something in main.cf that is suppose to be added  
into master.cf. You should remove what you added and put it in  
master.cf instead. I believe the amavis instructions show this.

> On Aug 6, 2009, at 11:21 AM, Benedict White wrote:
>
>> -----Original Message-----
>> From: [hidden email]  
>> [mailto:[hidden email]] On Behalf Of James Hankins
>> Sent: 06 August 2009 16:01
>> To: [hidden email]
>> Subject: Postfix won't start when adding additional daemon entries  
>> in main.cf
>>
>> Greetings,
>>
>> I'm a new postfix user, I've got a working postfix implementation and
>> trying to get integrate with Amavisd for Spamassassin and clamav.  As
>> soon as I try to add a
>>
>> daemon entry such as
>>
>>
>> #
>> =
>> =
>> ========================================================================
>> # service type  private unpriv  chroot  wakeup  maxproc command + args
>> #               (yes)   (yes)   (yes)   (never) (100)
>> #
>> =
>> =
>> ========================================================================
>> amavisfeed unix    -       -       n        -      2     lmtp
>>    -o lmtp_data_done_timeout=1200
>>    -o lmtp_send_xforward_command=yes
>>    -o disable_dns_lookups=yes
>>    -o max_use=20
>>
>>
>> and do a postfix reload, I get failed and in the maillog I get
>>
>>
>>
>> missing '=' after attribute name  for the amvisfeed line.
>>
>>
>> ###############
>>
>> I use the following two entries:
>> smtp-amavis unix -      -       n       -       10       smtp
>> -o smtp_data_done_timeout=1200
>> -o smtp_send_xforward_command=yes
>> -o disable_dns_lookups=yes
>>
>> 127.0.0.1:10025 inet n  -       n       -       10       smtpd
>> -o content_filter=
>> -o local_recipient_maps=
>> -o relay_recipient_maps=
>> -o smtpd_restriction_classes=
>> -o smtpd_client_restrictions=
>> -o smtpd_helo_restrictions=
>> -o smtpd_sender_restrictions=
>> -o smtpd_recipient_restrictions=permit_mynetworks,reject
>> -o mynetworks=127.0.0.0/8
>> -o strict_rfc821_envelopes=yes
>> -o smtpd_error_sleep_time=0
>> -o smtpd_soft_error_limit=1001
>> -o smtpd_hard_error_limit=1000
>> -o smtpd_client_connection_count_limit=0
>> -o smtpd_client_connection_rate_limit=0
>> -o  
>> receive_override_options=no_header_body_checks,no_unknown_recipient_checks
>>
>> Hope that helps.
>>
>> Kind regards
>>
>> Benedict White
>
>



Reply | Threaded
Open this post in threaded view
|

Re: Postfix won't start when adding additional daemon entries in main.cf

James Hankins
DOH! Thank you!


On Aug 6, 2009, at 12:15 PM, [hidden email] wrote:

> Quoting James Hankins <[hidden email]>:
>
>> If I do your first line I get
>>
>> host1 postfix[14047]: fatal: /etc/postfix/main.cf, line 34: missing  
>> '=' after attribute name: "smtp-amavis unix -      -       n        
>> -       10       smtp -o smtp_data_done_timeout=1200 -o  
>> smtp_send_xforward_command=yes -o disable_dns_lookups=yes"
>>
>> It seems that No matter what I do, when trying to load an alternate  
>> service, it dies with same exact error.  That's the thing?
>>
>> Is there some other option I have to turn on or off to enable using  
>> other services perhaps?
>
> You are trying to add something in main.cf that is suppose to be  
> added into master.cf. You should remove what you added and put it in  
> master.cf instead. I believe the amavis instructions show this.
>
>> On Aug 6, 2009, at 11:21 AM, Benedict White wrote:
>>
>>> -----Original Message-----
>>> From: [hidden email] [mailto:[hidden email]
>>> ] On Behalf Of James Hankins
>>> Sent: 06 August 2009 16:01
>>> To: [hidden email]
>>> Subject: Postfix won't start when adding additional daemon entries  
>>> in main.cf
>>>
>>> Greetings,
>>>
>>> I'm a new postfix user, I've got a working postfix implementation  
>>> and
>>> trying to get integrate with Amavisd for Spamassassin and clamav.  
>>> As
>>> soon as I try to add a
>>>
>>> daemon entry such as
>>>
>>>
>>> #
>>> =
>>> =
>>> =
>>> =
>>> =
>>> =
>>> ====================================================================
>>> # service type  private unpriv  chroot  wakeup  maxproc command +  
>>> args
>>> #               (yes)   (yes)   (yes)   (never) (100)
>>> #
>>> =
>>> =
>>> =
>>> =
>>> =
>>> =
>>> ====================================================================
>>> amavisfeed unix    -       -       n        -      2     lmtp
>>>   -o lmtp_data_done_timeout=1200
>>>   -o lmtp_send_xforward_command=yes
>>>   -o disable_dns_lookups=yes
>>>   -o max_use=20
>>>
>>>
>>> and do a postfix reload, I get failed and in the maillog I get
>>>
>>>
>>>
>>> missing '=' after attribute name  for the amvisfeed line.
>>>
>>>
>>> ###############
>>>
>>> I use the following two entries:
>>> smtp-amavis unix -      -       n       -       10       smtp
>>> -o smtp_data_done_timeout=1200
>>> -o smtp_send_xforward_command=yes
>>> -o disable_dns_lookups=yes
>>>
>>> 127.0.0.1:10025 inet n  -       n       -       10       smtpd
>>> -o content_filter=
>>> -o local_recipient_maps=
>>> -o relay_recipient_maps=
>>> -o smtpd_restriction_classes=
>>> -o smtpd_client_restrictions=
>>> -o smtpd_helo_restrictions=
>>> -o smtpd_sender_restrictions=
>>> -o smtpd_recipient_restrictions=permit_mynetworks,reject
>>> -o mynetworks=127.0.0.0/8
>>> -o strict_rfc821_envelopes=yes
>>> -o smtpd_error_sleep_time=0
>>> -o smtpd_soft_error_limit=1001
>>> -o smtpd_hard_error_limit=1000
>>> -o smtpd_client_connection_count_limit=0
>>> -o smtpd_client_connection_rate_limit=0
>>> -o  
>>> receive_override_options
>>> =no_header_body_checks,no_unknown_recipient_checks
>>>
>>> Hope that helps.
>>>
>>> Kind regards
>>>
>>> Benedict White
>>
>>
>
>
>